Ветеринарни услуги

Хирургия

Запишете своя час

Знаем, че хирургичните операции могат да бъдат стресиращи както за домашните любимци, така и Вас – собствениците, но можете да бъдете спокойни.

Нашите висококвалифицирани, грижовни ветеринари ще направят всичко възможно за комфорта на вашият любимец по време на целият процес.

За да резервирате операцията на вашия домашен любимец, моля, свържете се с нас на посочените телефони. Член на екипа ще Ви помогне да изберете подходящо за Вас време, както и да уточните подробности около Вашия случай.

Хирургия

Готови сме да приемем Вашият домашен любимец в удобно за Вас време.

Ветеринарномедицинска хирургия

Какви видове хирургия извършваме?

От преди операцията до след нея, нашият сертифициран медицински екип осигурява нужната грижа за Вашия домашен любимец.

Започваме, като прегледаме вашия домашен любимец на предварителна среща.

Ще извършим кръвни изследвания, за да гарантираме, че вътрешните органи на вашия домашен любимец функционират правилно и може безопасно да се подложи на упойка.

По време на операцията на вашия домашен любимец използваме най-модерното оборудване за ветеринарни дейности, а нашият квалифициран хирургичен екип осигурява за вашия домашен любимец най-добрите грижи, за да може той да се чувства в комфортно и безопасно.

Всички хирургични интервенции се извършват под контрола на пациентен монитор: следене на пулс, ЕКГ, дихателни движения, сатурация и температура.
Клиниката разполага с апаратура за електрокоагулация и с електроскалпел.

По-долу са операциите, които извършваме в нашата клиника.

Имате въпроси?

Често задавани въпроси

Имам ли нужда да запазвам час за консултация преди операцията?

Да, препоръчително е да запазите предварителна консултация в нашата клиника. След като изпратите запитване, един от нашите специалисти ще се свърже с вас, за да насрочи предварителен преглед.

По време на консултацията нашият ветеринарен лекар ще обсъди подготовката за операцията, плана за процедурата, разходите, рисковете и възстановяването.

На каква възраст е добре да кастрирам кучето си?

Препоръчваме да кастрирате кучето си на възраст между 6-8 месеца. Въпреки това, някои собственици на кучета с голяма порода избират да запазят своите любимци непокътнати до 2 годишна възраст.

На каква възраст е добре да кастрирам котката си?

Препоръчваме да кастрирате котката си на 7-8 месечна възраст.

Как мога да се подготвя за операцията на моя домашен любимец?

Важно е да не храните своя домашен любимец сутринта преди операцията им. Вашето куче или котка трябва да имат празен стомах, за да бъдат безопасно упоени.

Ще бъде ли поставен под упокойка моят домашен любимец?

Да, вашият домашен любимец ще премине под упойка за операцията си, но обработка на повърхностни рани, някои биопсии и други леки хирургични интервенции може да се извършат с местна упойка и локални анестетици.

Може ли моят домашен любимец да се върне към своите нормални дейности след операцията?

Това зависи от вида операция, която е преминал вашият домашен любимец, но ще ви дадем конкретни препоръки след операцията.

 

Ще трябва ли моят домашен любимец да се върне, за да бъде прегледан отново?

В зависимост от вида на хирургичната процедура и лечебния процес, вашият домашен любимец може или не трябва да се връща за повторна проверка. Ако се притеснявате за разреза или хирургичното място, изпратете домашния си любимец за допълнителен преглед или ни изпратете снимка, за да се уверите, че процедурата по лечение се спазва по подходящ начин.

Извършвате ли спешни операции?

Да, нашият екип има специализацията да извършва спешни хирургични процедури.

Как действа упойката?

Ние инжектираме мускула или вената на вашия домашен любимец със успокоително, за да им помогнем да се отпуснат по време на операцията. Упойка може да се наложи за кратки, минимално болезнени лечения, както и за по-сериозни по сложност операции.

Как се случва след операцията?

Веднага след събуждането на вашия домашен любимец ще ви се обадим.

Когато вземете домашния си любимец, нашият ветеринарен лекар ще ви предостави персонализирани инструкции за грижа в домашни условия. Това ще включва насоки за храна, лекарства, дейности и инструкции за повторна проверка. Ако имате въпроси, винаги трябва да се чувствате удобно да ни се обаждате или да ни изпратите съобщение.

Повечето животни са замаяни след операцията си (което е нормално) и ще се възстановят от упойката от 24 до 48 часа след посещението си.

Някои домашни любимци могат да изпитат промени в апетита си за няколко дни, което подобно на хора, подложени на операция, е съвсем нормално.

Как мога да запазя час за моя домашен любимец за първоначален преглед?

За Ваше улеснение, запазване на часове за консултация или за преглед може да стане по 3 различни начина:
  • Можете да ни се обади на тел. 062 55 00 52, за да се свържете с някои от нашите лекари директно
  • Можете да ни посетите на място, където ще можете да се посъветвате директно с нашите лекари, и при възможност, те да ви поемат на момента
  • Или да запазите своя час онлайн, като ни споделите повече подробности, а наш специалист ще се свърже с Вас, за да потвърди Вашият час за консултация

Колко струва операцията?

Всеки домашен любимец изисква уникална грижа и всяка операция се различава в цената. Нашият екип ще може да предостави оценка, след като са прегледали вашия домашен любимец.

Искате да запазите час за Вашия любимец?

Запишете своята консултация в удобен за Вас час, бързо и лесно по телефона